Friday, October 22, 2010

Day 16 → Someone or something you definitely could live without.

someone

<1> siti nurhaliza.tak de makne pon dalam idop aku.so die nak kawen ngan dato k ke nak benti nyanyi sebab nak dapat anak ke, xde pape kesan secara langsung dan mendalam dalam idop aku.tak de kesan pon still tau jugak gosip jinak2 merpati die ni.huh

<2> amma anney macha kat kawasan uma aku ni.menyemak betul.eh bukan nk rasist tapi tak tau la.bile dorg ni dah jadi majority kat satu2 kawasan dorg ni asek memekak je.ko igt melayu je ke yg merempit?? kat cni macha anney pon gile babab merempit.buat tido malam aku terganggu je ngan dorg nye lagak panas dok main pusing2 minyak motor dorg.pastu yg amma n (pompuan yg tak kawen lagi pggl ape ntah) suke sangat cakap kuat2.paling tak tahan siap borak2 dari tingkat satu ngan tingkat 4 tu.lagi siap borak blok ke blok.maunye tak satu area flat ni dengar dorg borak ape.naseb je aku tak paham dorg cakap ape, kalau tak dah lame aku post kat cni gossip terbaru dorg tu.

something

<1> music.ok aku bukan penggemar muzik sangat.kalau xde pon xpe aku tak kesah.tapi dah kalau ade dengar jela.

<2> bunge.aku pon bukan minah bunge tarok kat kepale kunun2 nk kasi nampak ayu.jadinye kalau sape2 nk beromantikan dengan aku, tak lah beli bunge.beli saje coklat.walaupon hasil akhirnye adalah sise pembuangan yang akhirnye disalurkan kepade IWK, tp sekurang2 nye jadi jugak darah daging aku.haaaa kan lagi bermakne kalau macam tu.paling tak pon kalau betul2 nak tunjukkan kasih sayang belikan la aku dslr ke takpon camera sony *apentahnamenyeakulupe* baru la aku betul2 NAMPAK kejujuran dan keikhlasan korang nk berkasih sayang ngan aku kan

ep2.mane org lain ni.masih tak berbau2 kentot korg melayangkan post kat cni.

Thursday, October 21, 2010

Day 15 → Something or someone you couldn’t live without, because you’ve tried living without it.

kalau something

<1> enpon.dulu tak suke bawak enpon g mana2 sebab bergantung pada kawan2 je.kalau sesat xpe kawan ade.kalau mak bapak call, cakap la td kuar tak bawak enpon.tp skang bile dah keje enpon tu penting.kang tetibe client call tak dapat, lenkali mesti kene sembur bahek punye.jadi sebelum kuar rumah mesti pastikan enpon di bawa bersama.ade satu kali tu penah tertinggal enpon kat uma, then kene sembur ngan client.lu dah mati ka, awal wa call lu talak angkat *paham2 aje la client aku tu bangsa apa kan*.tp bile tgh tension pasal keje memang dengan sengajanya tak bawak enpon.nnt kalau bawak lagi tension.lagi satu sebab n tunggu tukang kebun call.herherherher

<2> wallet.haaa dulu pon aku ade satu habit, eh satu ke cam bayak je.tp salah satunye aku tak suke bawak wallet.kunun2nye tak macho la bwak wallet macam minah senget gedix je.selalu tarok ic n kad bank dalam poket belakang je sampai terkopak2 ic n kad bank.tp ajaibnye masih boleh digunakan lagi.tp skang kemane2 pon akan dibawa bersama sebab dalam wallet ade duit.duit tu beb.xde duit kencing pon xdapat.

<3> getah rambut.mungkn sebab aku ade rambut yang menggerbang yang memang kene ikat,kalau tak memang gune jari pon tak boleh.jadinye aku akan spare kan getah rambut dalam beg.supaya bile ade hint2 pergerakan rambut nak menggerbang,terus aku hentikan pergerakan haram tu dengan ikat rambut,huh.kan selamat tiada lagi rambut menggerbang, thanks to getah rambut.

kalau someone.

<1> my dad n mum.pasalnye sume orang pon dah tau.so tak yah cite pape.

<2> my sis.xpecially zamzuraini sebab aku ni memang sangat bergantung pada die.

<3> siblings. haaa bese la kan famili mesti la sentiasa di hatiku.

<4> kawan2.haa sebabnye dulu mase extent sem sangat kasihan tiada kawan disisi.op n lain2 pon kawan jue tapi mahukan kawan2 seperti zaman tidak extent.ade raaaamaaaaai kawan.baru lah meriah

<5> tukang kebun.ni baru2 ni la.dulu die takde ok je.gemok je aku ni haa.tp tu time xde.skang bile dah ade mesti la seperti sangat memerlukan die disisi.ok dah.tu je kot.



apsal macam aku je yg masih leena hangat buat bende alah ni.mane org yg kunun2nye nak abiskan bersame2.huh.sume janji plastik.

Wednesday, October 20, 2010

Day 14 → A hero that has let you down. (letter)

kepade tukang kebun

sile jadi kuat seperti eksenkamen.jangan jadi seperti nobita yang selalu kene buli.sile jadi kuat kembali kalau rasa nak duduk malu2 kat atas pelamin dengan dinde.tak sangke kat luar tukang kebun nampak macam gagah perkasa tapi sebenarnye xde la gagah mana.takkan dinde pula yang kene berpidato bagai2 dengan ayahnda sultan sedangkan tukang kebun tertunduk2 malu pule.dimana dinde mau letak waterface dinda ni.ayahnda sultan mesti la mengidamkan menantu yang gagah seperti watak mawi dalam magika takpon paling koman watak mnasir yang jadi naga tasik chini tu walaupon watak die cume tak sampai seminit pon kuar.

jadi dinde taknak dengar lagi perkataan seperti tak kuat tak tabah dan tak yakin.tukang kebun dah buat dinda sedikit tersasar dari matlamat idop dinda.jadi sile kembalikan matlamat dinda di landasan yang sedia kala.apatah lagi tukang kebun kan dah jadi orang yang menjaga keamanan negara, jadi haruslah menjadi kuat tabah dan yakin terhadap diri sendiri.juga jangan lupe jadi kuat tabah dan yakin di depan ayahnda sultan.ayahnda sultan tu senang je nak handle kalau tukang kebun kuat tabah dan yakiin.

uh banyaknye yang dinde bebelkan.tapi tukang kebun kan hero dinde, jadi kene lah jadi kuat tabah dan yakin.kalau tidak mcamna tukang kebun nak selamatkan dinde kalau diserang burung garuda nanti.ok la tukang kebun, ingat tu, jangan bagi dinde rase turun (down) lagi.sebab tukang kebun kan hero, hero kene la jadi hero.hehehehhe.itu saje.daa~~~love u!

Tuesday, October 19, 2010

Day 13 → A band or artist that has gotten you through some tough ass days. (write a letter.)

to fikirkan boleh

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh


trimas sebab buat lagu ni.tengok sekarang saye dah ade degree walaupon terextent satu sem tapi tak pe.saye bersyukur jugak sebab dah ade degree dan juga telah bekerje di dalam bidang yang saye belajar dulu.trimas ya!

Monday, October 18, 2010

Day 12 → Something you never get compliments on.

sangat banyak bende yang aku tak penah kene puji.bukan nk puji diri sendiri tapi siyes ade bende yang aku rase aku dah buat sehabis baik dan aku rase result die gempak tapi bile orang lain tengok, macam biasa lah skema jawapan yang dorang akan bagi, "ok la" seeeeee...jawapan ni macam dah jadi macam skema jawapan untuk menjage hati orang tersebut disamping menyatakan hasrat sebenar yang bende yang aku buat tu xdelah gempak habis.tahap biasa2 aje.sob sob sob..sedey bukan.

yang aku paling kecik ati dan teringat sampai ari ni mestilah perihal masakan.jeng jeng jeng.pada satu hari di sebuah kampung di pedalaman pahang, terdapat seorang gadis comel yang selalu dibuli oleh kakak2nya.ahhhh susah plak nak bina ayat penglipurlara ni, gune ayat biase suda.ok.ade la satu hari ni mak aku pegi mana ntah, pegi marhaban kot.tinggal la aku anak die yang paling besar, pastu mak aku soh masakkan tok adik aku.ok fine.dalam otak aku igt nak masakkan nasik goreng je.tup2 mak aku soh aku masak sayur petola.gile tak gile mak aku ni nk soh aku masak bende tu.ok xpe sebab aku anak yang baik aku dengar je la cakap mak aku.mak aku siap sediakan resepi bagai2 tapi paham2 je la resepi orang2 tue.bukannye nak gune sukatan yang betul.dok cakap letak garam secukup rase, bawang 2 3 ulas, lada hitam agak2 pedas.mak aku ingat aku dapat agak ke agak2 pedas tu nak gune banyak mana lada.tapi tak pe, aku try jugak dengan yakinnye dan agak2 sendiri sukatan tu.tup2 bile dah jadi kuah akuterlebey itam sebab gune banyak lada hitam.

paling aku tak boleh tahan air mate tu, dan2 plak akak aku yang kaki nganjeng, bukan anjing ye balik pulak time aku dah abis masak.abis tu dorang dah macam tag team la plak.lepas akak aku balik mak n ayah aku pon balik sekali.dorang balik2 je bukan nye nk peluk cium aku dulu, dorang terus bukak periuk.ape lagi akak aku si kaki buli tu pon terus tunjuk masakan aku kat mak aku.abis satu uma dok gelak sakan tengok kuah sayur aku yang kaler itam.ishh2.dan saat yang paling menyayat hati bile dorang buang je masakan aku tu.alasannye aku gune banyak sangat lada hitam, nnt sakit perut bile makan.lada hitam tak elok letak banyak2.ye la.aku pon pasrah pastu terus masuk bilik tak keluar2 sampai tengahari esoknye.lepas dari tu aku dah cakap muke ke muke ngan mak aku, aku dah tak nak masak.ishh mak aku bukannye nk pujuk ke hape die senyum n gelak je.ishh.tapi sekarang ni dah belajar masak balik.sebab dah dok bujang, kne la belajar masak.heehe.

jadi itu la perihal aku yang tak penah kene puji tang masakan.huh.takpe2 aku akan pastikan satu hari nanti dorang akan lambung2 aku sambil puji masakan aku sedap.tunnggggguuuuuuu...eh tapi tak tau la bile.skang masak pon tak sedap jugak.harahrharhar.

Sunday, October 17, 2010

Day 11 → Something people seem to compliment you the most on.

hmmm ape ye.ape ye.ape ye.mari berfikir 3 jenak ape yg orang penah puji aku.aku ni bukan nk riak tapi bende2 cam ni aku tak penah simpan atau ingat pon.kang kalau tiap2 pujian tu aku simpan dalam peti rahsie, tak muat pulak kan.jadi berkeputusan untuk tidak menyimpan segala pujian itu.lantaran dah lupe bende ape yang orang selalu puji.haaa dah macam ade bau2 riak sedikit di situ.ni bukan riak ye tapi sesi mengingat kembali.


rasenye orang selalu cakap muke aku cam budak sekolah menengah kot.bile jumpe makcik2 sume akan tanye sekolah tingkatan bape.dan aku dengan gaye kucing kemaluan jawab "eh saye dah habis sekolah.umo dah 24 dah" nnt makcik2 tu sume akan buat muke terkejut beruk di atas kecomelan aku dan dorg akan cakap macam ni " muke macam budak umo 15 tahon, tak nampak macam 24".selalu kalau makcik2 cakap camni aku akan reply camni haa " eh muke je nampak mude tapi umo dah tue hehehhehe" jadi begitu la kisahnye.


aku anggap ni satu pujian la sebab aku ade sepupu yang umo 15 tahon tapi makcik2 aku selalu ingat sepupu aku tu lagi tue dari aku.aku yang nampak budak2.hmm tetibe terfikir, ni point baik ke tak eh.adakah muke nampak macam budak2 tu menggambarkan aku tak matang lagi? aih, keliru jugak ni.tapi tak pelah, sebab aku still nak fikir ni satu pujian.harharhar.jadi kepade makcik2 diluar sane, saye dah 24, dah layak kawen dah.jadi kalau ade anak teruna yang hensem baik hati dan ade pekerjaan yang stabil sila la masok meminang.hahahha.itu saje, daaa~~~

Day 10 → Someone you need to let go, or wish you didn’t know.

hmmm memandangkan sekarang hati tengah berbunge cinta.sedang ronok2 di alam perchentaan, aku dah jadi lupe kat bende2 yang penah buat aku sakit hati tahap cipanzi sampai aku doa aku tak penah kenal orang tu.hmm rasenye macam ade kot kalau nk dikorek2 kat dalam peti rahsie aku ni, tapi tak yah lah.kan sekarang aku lagi bergumbira dan bersenang lenang dengan keadaan sekarang.hmm walaupon tukang kebun jauh tapi tak pe sebab dalam hati ade taman bunge.hehhehe eh ke dalam hati ade chenta eh.tak kesah la mana2 pon sebab 2 2 pon terjadi kat aku.


.jadi bak kate karamsingwalia.buang yang keruh amek yang jernih.toksah nak gatai otak kenang2 balik peristiwe lame melainkan tetibe orang tu muncul balik dan baling taik kat ko balik, haaa time tu baru bole nk balas dendam or berdoa kat tuhan bagi lori balak langgar die pastu seret die 5kilometer pastu ade plak anjing datang bawak daging die yang hancur berderai2 tu jauh2.pastu amek bidio upload kat muka buku, baru padan muke die.haaaa sangat dasat imaginasi.padahal kalau jadi betul2 bukan berani pon nk doa bende2 cam tu, waima doa sekalipon still rase takot kat tuhan nk doa2 cam tu.jadi kalau bende tu terjadi mari berdoa aje la kite tak penah kenal orang tu.hmm


jadi jawapan kuiz pada minggu ini macam sedikit keliru.panjang lebar penjelasan tapi pointnye masih samar bayangan.tapi setelah dihisab dikire dan dihitung gune teknik anova bagai2, jawapannye adalah xde.aku bersyukur aku kenal ngan sume orang yang aku penah kenal even orang tu buat aku sakit ati.sebab mereka lah aku adalah aku sekarang ni.ok, noktah. itu lah jawapannye.yang panjang2 penyedap cite je macam ajinamoto dalam masakan.eh nak tutup karangan pon panjang2 jugak.ok la.daaa~~~

Saturday, October 16, 2010

Day 09 → Someone you didn’t want to let go, but just drifted.

dulu ade, tapi sekarang dah tak ralat.ape yg berlaku dah berlaku dan ade hikmah ape yg berlaku.hehehhe.hopefully pasni dah xde dah.tu je entri ari ni.daa~~~

Thursday, October 14, 2010

Day 08 → Someone who made your life hell, or treated you like shit.

oooooooooo....mmmmmmmmmmmmmmmmmmm.eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..............


setelah berfikiran panjang tangan kiri, aku rase xde kot.mungkin ade mase dolu2 aku tyme aku tengah berhingus lagi.tp memandangkan hingus pon dah kering dan bertukar menjadi taik idong yang keras dan enak dilombong tyme bangun pagi2 *uh, kantoi aktiviti pagi aku* ahahhahaaha
aku rase aku dah lupekan sebab no point nk ingat org2 yg tak bawak pekdah dalam idop.dari ingat dorg baik igt tukang kebun.eh salah igt tuhan lagi afdhal.heee ape daa aku ni.


ok, jadi untuk memendekkan cerite, xde sesape kot yg treat aku macam taik dan buat idop aku cam nerake.pergghhhh bile dah traslate bunyik ayat die cam lagi dasat dan keji plak.ok.daaa~~~


alamak, dah ketinggalan sama itu nana dan op,mari kejar mereka.............

Tuesday, October 12, 2010

Day 07 → Someone who has made your life worth living for.

<1>love my family

<2> love my bestfriends.hmmm u noe who u are.

<3> love tukang kebun.love u love u love u.eheheehh


<4> love my friends around me.

malas punye psal.

lately korg tak rase panas ke? aku tau la aku memang banyak dosa, macam yang korang pikir tu.tp seriously, memang panas tahap taknak pakai pape sambil tengok tv.tp memandangkan aku ni orang melayu tak terlampau jadi hasrat tu terkubur je la.lagi pon malu la kang tetibe minah2 senget uma aku ni nampak.malu makcik.jadi kembali semula pada tajuk asal.malam ni rasa panas lain macam.sampai aku terjerit2 kontrol kat uma *kontrol la sebab sebelah uma bujang lelaki,harharhar* memang rasa dasat panasnye.jadi mula la sume pon dok berangan nk minum air sejuk2.tapi mane nak datang nye air sejuk2 tuh, peti air tahap hamster punye kecik mane mampu nk ade ais walaupon name nye aje peti ais.sungguh hampe dekat orang yang bagi name peti tu peti ais sebab xde ais.kasi la name peti ayam ke daging ke sayur masyur ke, ade la jugak relevannye.hmmm.

jadi dipendekkan cite yang dah memang berjele2 dah mukadimah die dari tadi tu.baru saat ni rasa macam nk pendekkan cite kan.ktorang pon buat keje sang pemalas ditambah sedikit gile.tapi xdela gile mane kot kan.ktorg call mcd order air coke je.harharhar.sebab takot kene marah ngan temah operator tu aku awal2 lagi dah tanye, ade minimum order ke? temah cakap xde teros secara lajunye macam skynet aku order air je.temah tu plak tanya sampai berkali2 "2 aje, tanak tambah order lain?" aku plak dengan sore konpiden mensti la cakap xde.kami memang nk air je.harahrharhar.lepas setengah jam tunggu br air sampai.lambat tp xpe sebab aku tengah haus gile aku mahapkan.1st time kot dalam hidupp aku lepas akil baligh eh bukan akil haiy aku minum abis satu large coke.phewww punye la dasat penangan panas malam ni.hmm jd tahniah la kepada aku yg berjaya order 4 air coke utk memuaskan nafsu minum air sejuk malam ni.


tengok ni, sape yang tak tergode bile panas2 kehausan.mesti la meleleh air liur teringat air mekdi ni.tengok tu haaaa ais die ketul2 lagi dalam tu, uUuUUUuU~~~mak tergoda la nyah ngan air ni.memang mengancam minum bile panas

haaa.jadi mari berterime kasih pade mekdi sebab buat servis penghantaran.sape kate ktorg je tergode, tengok kat atas tu, makluk yang tu pon tergode jugak.jadi mulai esok balik keje terus nk pegi beli ais limeposen kat kedai abe klate bawah blok.sebab poket dah kering beli air mekdi.empat hengget tu aku bayo semate2 nk minum air coke je malam ni.jadi esok beli yang murah aje cukup.hohohoho

Day 06 → Something you hope you never have to do.

ah susahnye soklan ni.aku pon tak penah terpikir bende ape yg aku tanak buat.eh sebenarnye banyak contohnye basuh pinggan.tp harapan palsu tu datang bile tengah malas or rumah tengah bersapeah tahap gaban sampai bole main sorok2 ngan tikus dan lipas.mase tu terus la berangan2 sambil letak tangan kat atas dahi sambil berkate, kan bagus kalau aku tak yah basuh pinggan.tp tu sume kan harapan palsu, nyah kau! akhirnye kene buat juge.


jadi hanye perkara2 sekecil itu aje yang aku bole fikirkan.bende besar2 contohnye kene buat keputusan samada pilih kekasih lama atau belajar mcam tak bape nk kene topik sangat.sebab mase diberi pilihan tu memang la rasa macam bestnye kalau aku tak payah nk buat keputusan samada nak menggatal atau nak mengejar cite2.*tetibe teringat cite2 mase kecik.ramai budak2 akan tulis cite2 nk pijak menara gading.klaka klaka, mane ade gading dik oii kat menara utm.ahhaha eh utm ade menara ke?* ok berbolak balik kepada persoalan pokoknye, jgn buat selingan daun2 lagi lepas ni, ingat pokoknye aje.hmm pokoknye mase tu je rasa cam tu tapi sekarang telah bersyukur sebab buat keputusan tersebut.sebab ade banyak nikmat tersembunyi selagi kite ikhlas.eherm eherm.


setelah ditolak terbalikkan pointnye ialah, aku tak tau nk jawab ape kat soklan cam ni.jadi terpakse merapu meraban kasik ayat panjang macam karangan penulisan PMR.karangan anda hendaklah melebihi 120 patah perkataan.jadi bile dah kire2 alamak terlebih suda *gaya stacy, jahatnya kamoo*

Sunday, October 10, 2010

Day 05 → Something you hope to do in your life.

<1> nak bahagiakan mak bapak
sedang berusaha dan akan terus bahagia.dah taknak bagi mak bapak risau pasal aku.kalau dulu mak apak selalu bising cakap aku ni asyik bergantung pada orang lain.so sekarang ni kene berdiri kat kaki sendiri.eceh cakap beria macam dulu diri pakai kaki orang len je.jadi mari same2 berusehe untuk buat mak ayah kite bangge.dan kalau saya dah taknak susahka mak bapak lagi.ni tak ade masalah sikit je tros mintak bantuan mak bapak.sekarang nk try setelkan dulu, kalau tak dapat jugak baru nk mintak tolong sama itu orang tua kesayangan aku.harharhar.*still aku nyusahkan dorg jugak sebenarnye, kah2.propaganda lebey la minah ni*

<2> saye nk KAWEN
kenape huruf besar? sebab saye memang dah tak tahan nk kawen.lebih2 lagi dalam keadaan cam sekarang ni.asyik jadi jande je.hmmm tak sanggop lagi kot nk dok jauh2 ni.da lame ade tukang kebun tapi bape kali je ktorg kua dating.sob sob sob..sangat sedey.so ble tukang kebun kua kem je tros nk ajak kawen.hahahhaha.*terbeliak mate tukang kebun kalau die bace ni,heheh* hymm hopefully impian ni tercapat dalam masa _ tahun.kah4.misteri tak??????tukang kebun, JOM KAWEN?????

<3> jadi wanita yg berkerjaya
skang pon dah keje.tapi bagi aku keje n kerjaye lain.keje, ape2 keje pon kite bole buat.tapi ble sebut sal kerjaye, satu kepuasan yagn aku capai dari kerje aku.contohnye seorang pegwai perancang kuantan yang berjaye memakmurkan pahang darul makmur.at least aku berjase pade masyarakat.cheh, bile berangan sume bende hebat2 kua.hahah.ble kerjaye da ok fulus $$$$ pon mesti ok kan.hahaha*mate duitan*

<4> saya dan kawan2 saye ade satu perniagaan bersama
tak tahu la tapi sejak kenangan plaza kenaga tetibe *ting2...bunyik mentol lampu nyala* aku ade impian ni.tak kesah la ape jenis perniagaan pon waima jual butang sekali pon.atleast aku dan kawan2 aku terus terikat dan berhubung.sayang kalau tetibe geng dah tak geng cam dulu.atleast kalau ade perniagaan bersama ktorg akn terus bersama n terikat.eh macam anak pengikat kasih suami n isteri la.hahahha...cop aku nk jadi CEO.kah4

hmm ade byk lagi.tp tak seprais la kalau bagitau sume.bak kate op, hidup ni mesti la kne byk kejutan baru meriah dan warna rarni aidilfitri.hahah.zasssssss

Friday, October 8, 2010

Day 04 → Something you have to forgive someone for.

aihsss..susahnye.sebab aku ni pendendam.bukan senang nk mahapkan orang.bende2 kecik yang aku dah mahapkan lame aku dah tak ingat.tak simpan dalam hati pon.kecuali perkara2 yang belum dimahapkan.seperti....seperti....tak perlula nk cite.sebab mcam dah lari tajok.kalau ade tajok "Something you never forgive someone for" kompem banyak je aku menceceh.sebab hal perihal hati yang belum selesai memang patot dikenang sampai mati.kah3.

jadi itu saje lah entri pada hari ke-4 ni.sebenarnye otak tengah kering sebab tak sabar nk abis keje n pegi ke segamat utk perkara misteri.hahahhahha.daaa~~~

Day 03 → Something you have to forgive yourself for.

sedikit kelewatan jike nak di bandingkan dengan jadual asal.gara-gara nak jadi wanita bekerjaya dengan kerje bertimbun-timbun lantaran tak dek mase la pulok nk bukak tenet.so hari ini diisytiharkan sebagai hari ke tiga saya.hahahhaha.sedikit dipintas oleh ropi dan nananera.lambat tak semestinye kalah.nanti aku kejar dorg balik bersame kande J.eh ni bukan race pon nk cepat2.ahhahatp tak mengapa, sebab semangat saye masih hangat.jadi ayo!

hmmmm tajok ni buat aku pikir panjang.sbb nk kene selak balik satu2 mase lampau tok dapatkan jawapan.pening gile nk pikir.ni sume gara2 makan byk sangat kambing kurma kat uma boss tadi, siap tapau bawak balik uma.tapi memandangkan semangat masih membara jadi aku pon pikir dan pikir pikir,dapat satu.haaaa.satu bende yang aku rase dulu satu keputusan yang aku rase aku dah kecewakan sorang insan ni.saye mintak mahap bebanyak.masa tu terpakse jalankan jugak keputusan tu sebab musabab yang sangat kukuh. keputusan yang dibuat oleh famili.masa tu rase sangat kecewa sebab terpakse kecewakan orang lain,rase macam dah main2 kan hati limpa jantung orang tersebut *nama terpakse dirahsiakan di atas sebab2 peribadi* dlu frust sampai tertonggeng2.rasa bersalah toksah nk cakap, memang menggunung.kalau dibandingkan dengan broga hill tu, memang tak tertanding.sbb rase bersalah aku tu menggunung, tapi broga tu bukit je, so kompem rse bersalah aku lagi tinggi kan.

tapi bile mase dah berlalu, aku rase keputusan tu memang tepat sekali.saye juga dah dapat time kenyataan dan saye juge dah tak rase bersalah kat diri sendiri.sedikit rase bersalah kat insan tersebut.mintak maaf ye ***********. saye yakin dengan ketentuan tuhan.dan saye yakin keputusan mak ayah saye buat memang terbaik.sekarang saye dah ade degree dan bekerje.dan sekarang saye lebih bahagie bersama famili rakan2 dan tukang kebun.saye juga rase insan tersebut pon sedang berbahagia.tahniah.tuhan tu maha adil.semoge die bahagie sampai bile2.aminnn.dan aku pon bahagie ble tgk kawan2 bahagie.tuhan bagi kite kecewe dulu sebab die ade adiah yang lagi besar tok kite kalau kite bersabar.alhamdulillah.

Wednesday, October 6, 2010

Day 02 → Something you love about yourself.

<1> sangat setia.urmm tak perlu la nk terang berjele2, kang budak nk amek pmr cuak plak ble bace.tp rasenye kengkawan sume dah tau perihal ini mungkin.kalau sebelum ni tak tau, mungkin sekrang anda dah tau.

<2> sangat mendengar kata ibu bapa. aku rase bende ni bende baik lah kan.sebab aku rase ape yang mak apak larang tu utk kebaikan kite jugak kan.contohnye, "***(nama samaran aku kat uma) jgn kawan dengan meon" aku akan jawab " ye mak, ana takkan kawan ngan meon tu, ana kawen tros" haa bab kawn tu tipu la.tapi begitu la aku yg sangat menurut perintah

<3> penyabar.yeke? ramai yg cakap aku ni panas baran, tp aku rase aku ni penyabar kot.tp sbb mke sememeh ni kot org igt aku panas baran.yeke? *sendiri konpius* depends on situation kot.ade bende yg aku boleh sabar, aku sabar.tp kalau hal dah melibatkan maruah n mak apak, sori2 naik ambulan la kau!

<4> agak tetap pendirian.eh bukan degil.ok2.memang la aku degil tp ni degil bwak pekdah kot.contohnye ble kawan2 bli enpon baru, walaupon enpon dah uzur semacam.dah layak masok muzeum, still gune jugak.sbb dah plan nk beli ble ******(perkare rahsie) selesai. haaaa.bole ke kire jugak tu. eh bagi contoh len la sbb contoh tu cam tak konkrit je.contoh kedua perihal beli perabot.mase kat uma lagi b4 p kedai perabot aku cme nk bli almari je, sampai2 kat kdai perabot macam2 sale ade.zu dah pengaruh aku bagai2 tp aku still nk beli almari jee jugak.eh bukan2.bukan sbb xde duit sbb mmg plan nk bli almari je kan.

<5> bukan penyepah??? ok aku bukan pembersih o pengemas sangat.tp atleast aku bukan penyepah.aku akan pastikan barang2 aku berada dalam lingkungan kawasan aku je dgn kemas.pinggan yg aku dah makan aku basoh sendiri.bju yg aku sidai, lepas kering cepat2 lipat.hmm ade lagi ke ek?????

<6> simple. aku rase ni bende baik n buruk kat aku kot.kadang2 simple ni bagos jugak.sbb tak yah amek mase lame nk bersiap.cam kate2 cik puteh, less is more. haaa.

<7>.

<8>..

<9>...

<10>....

eh ade manyak lagi,tp xelok la cite lebey2.kang org cakap aku ni riak plak.masok bakol angkat sendiri.ahahhahha.mari nantikan hari esok pule.

Tuesday, October 5, 2010

Day 01 → Something you hate about yourself.

mari mulekan langkah pertame.

<1> pendendam.ni memang perangai dari kecik.penyakit genetik mungkin sbb akak2 aku pon sume pendendam.tapi perlulah nyahkan perangai buhok ini.takot nanti makan diri

<2> suke lepas tanggongjwab ble aku tau ade org bole buat better dari aku.contohnye ble akak aku balik uma, aku jadi malas nk kemas uma n tolong mak masak sebab aku tau akak aku ade.sbb tu akak aku ckp aku pemalas sbb sangat bergantung pada akak aku terutama yang sorang tu.

<3> sangat beremosi. mungkin ramai suke cakap muke aku garang n sombong.tapi hakikat hari macam kaca.sangat fragile.sangat beremosi dan sangat susah nk pujuk.sangat senang terase ngan orang tp tak bape nk tunjuk.kalau tunjuk pon tu terlepas la.alih2 dapat penyakit bengkak hati

<4> suke tangguh kerje. ni pon memang patot kene potong awal2 penyakit ni.nnt makin lame makin melarat macam kencing manis.jadi saya berazam akan mengurangi sedikit penyakit ini.

<5>kurang konpiden.selalu jeles melihat mereke2 yang konpiden dengan diri sendiri.uuUUu~~kan bagus saye seperti begitu.eh macam apai plak.tp aku dah cop yang ni awal2.hahaha

<6> sangat simple. kadang2 sangat simple ni tak bape nk bagos jugak.sbb ble tengok muke tak banyak jerawat tros kembang idong n malas nk pkai alat kecantikan.walhal mke tu byk je masalah len selain dari jerawat.kuar jejalan pon pkai jeans tshirt n sliper je.sangat selekeh bukan.tp aku tak ske bende2 leceh.tp ini pon perlu dikurangi sbb dah besar, kne tunjuk gaye dah matang

<7> saye kadang kala terlupe sebentar sama amak apak dan tukang kebun bile jumpe kengkawan.bagos ble jmp kengkawan sbb bole lepas tension tp kekadang sbb hepi sangat kua ngan kawan2 lupe nk btau apak amak aku kua kat mane n ngan sape.mesti apak amak igt aku antisosial, dok uma je.kadang2 ble tukang kebun call o meses, buat tak dengar je sbb takot terlepas gosip dari kengkawan.hmmmmm.perlu lebih peka len kali.


oooo itu saje lah yang dapat dipikirin dalam mase setengah jam ni.macam byk lagi tapi takkan aku nk reveal sume.mane aku tarok ini waterface huh.sikit2 suda.ahahhahaha

muhasabah

ok.saye tetibe terase nk muahsabah diri.mari mencongak kembali ape yg ade kat diri kite.seperti telah dipukau oleh apaiyapalot.mungkin minah ni ade gne mandrem so aku pon ikot telunjuk die.tp ape2 pon ini benda2 yang sihat *dengar tu lean, bukan makan kellogs je bole jadi sihat*, jadi mari lakuin mulai hari ini yep.

Day 01 → Something you hate about yourself.
Day 02 → Something you love about yourself.
Day 03 → Something you have to forgive yourself for.
Day 04 → Something you have to forgive someone for.
Day 05 → Something you hope to do in your life.
Day 06 → Something you hope you never have to do.
Day 07 → Someone who has made your life worth living for.
Day 08 → Someone who made your life hell, or treated you like shit.
Day 09 → Someone you didn’t want to let go, but just drifted.
Day 10 → Someone you need to let go, or wish you didn’t know.
Day 11 → Something people seem to compliment you the most on.
Day 12 → Something you never get compliments on.
Day 13 → A band or artist that has gotten you through some tough ass days. (write a letter.)
Day 14 → A hero that has let you down. (letter)
Day 15 → Something or someone you couldn’t live without, because you’ve tried living without it.
Day 16 → Someone or something you definitely could live without.
Day 17 → A book you’ve read that changed your views on something.
Day 18 → Your views on gay marriage.
Day 19 → What do you think of religion? Or what do you think of politics?
Day 20 → Your views on drugs and alcohol.
Day 21 → (scenario) Your best friend is in a car accident and you two got into a fight an hour before. What do you do?
Day 22 → Something you wish you hadn’t done in your life.
Day 23 → Something you wish you had done in your life.
Day 24 → Make a playlist to someone, and explain why you chose all the songs. (Just post the titles and artists and letter)
Day 25 → The reason you believe you’re still alive today.
Day 26 → Have you ever thought about giving up on life? If so, when and why?
Day 27 → What’s the best thing going for you right now?
Day 28 → What if you were pregnant or got someone pregnant, what would you do?
Day 29 → Something you hope to change about yourself. And why.
Day 30 → A letter to yourself, tell yourself EVERYTHING you love about yourself



kopi pess apai.jadi kalau ade org nk ngaku ni die nye idea, sile salahkan apai.aku cume menurut perintah.ahhahahha

Tuesday, September 28, 2010

kirip kirip kirip kanan kirip

shuh2..tap tap.haaaa.kan dah kene.len kali nk landing tgk la tempat dulu.ok suda abis kerjaan menghalau nyamuk.mari kembali menyibukkan jejari runcing ni.aik asal banyak noo nyamuk malam ni.penat tangan aku nk tampo nyamuk n type pada masa yang sama.td baru je ade org kesihatan dok fogging tp xde kesan pon.byk je cipataan tuhan ni dok nyanyi2 kat telinge aku.bajet aku tak dengar la tu sampai dok nyanyi kat tepi tinge aku.yang aku paling tak tahan, kan main eksen lagi die landing kat dahi aku.aiyark.mmg nk kne ajar ini binatang.siap ko nnt aku beli fumakilla.padan mke ko.hahahhahahahha

ok kembali kepada alam maya eh alam nyata.dulu janji 3 bulan je paling lame.mule2 rase lame sampai ari2 tengok kalender n jam dengan harapan yang bodoh mase akan cuak ngan pandangan tajam aku n akan pusing laju2 jarum tu.tapi aku salah.same je.jam ni memang xde perasaan.aku dah anta surat ugutan dan kate2 yang kurang sedap di dengar pon still same je die pusing2.memang tak makan saman apatah lagi rasuah.memang patut dibanggakan sebab jam tak makan rasuah.ko bagi 1trillion pon die akan buat dek je ngan tawaran tu.kurang asam nye jam.huh.tapi ble da lame2 tengok jam sejam sekali je.nk pastikan btol2 bateri jam ade lagi,takot nnt tetibe bateri kong so terase la lambat mase berlalu.

tup2 alih2 dah tige bulan berlalu.hoorey.suke2.hepi gile sampai dok terloncat2 atas toto yang keras ni.lompat cam org gile lepas tu sendiri urut kaki sbb sakit melompat.tehee.kat kepale hotak yang dah lame tak bercuci.mmg kotor gile kepale hotak ni aku dah plan macam2.nk buat macam2.nk cite macam2.nk dengar macam2.nk makan macam2.nk soping macam2.nk tgk muvi macam2.nk macam2 lagi bersame2.siap buat jadual lagi.siap hari satu macam yang aku nk buat bersame.contohnye pegi makan same.esok plak tengok muvi magika same.hooyeah.best2.sampai meleleh air liur imagine nk bermacam2 bersame.pastu dengan hepinye jugak cite sama amak apak dan adek beradik tempoh berkabung tiga bulan da abis.b4 this asek kne nganjeng eh ke ngayam.ah lantak lah pape pon.kne nganjing sbb asek buat mke sedih ble tgk org len kua dating.sob sob sob.saye mau jugak berdentiman.tp memandangkan tempoh berkabung sudah abis, saye bole buat muke hepi selalu.

sreeeetttttttttttttttttttttttttttttttttttt....."sampai ati u" tet, off henpon.hampe.hampe.hampe.hampe.hampe.hampe.hampe.hampe.hampe.hampe.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.penipu.
sangat tak suke orang menipu.terus amek jadual bermacam2 tadi renyuk goncang makan eh salah renyuk2 tros masok plastik sampah kaler itam tros campak je plastik itam kat bawah dari tingkat lima.lagi bengang amek lighter tros nyalekan api bakar jadual tu.menci.menci.menci.love u love u love u eh silap hate u hate u hate u hate u hate u.terpakse berkabung lagi 3 bulan.tros anganku musnah.jadi kesimpulannye tempoh jande saye belum berakhir.kontrak dipanjangkan lagi 3 bulan.love eh silap lagi hate u tukang kebun.suke bagi harapan palsu.

Friday, September 24, 2010

seperti mau menjerit

takt tau ape yang tak kene.macam2 tak kene.idong gatai2 lelangit pon gatai2 eh macam tau2 je aku tengah menggatal abes satu badan aku pon naik gatal.adoyai.tp siyes 2 3 menjak ni asek dok tak sedap badan hati dan minda je.ni pon sambil type sambil lap air idong.yewwww geli gile la mesti air idong da terlekat2 kat keyboard.uuueewww...tu baru tsunami bab masalah kesihatan.bole amek ubat je tok sihat balik*tu pon kalau nk la, kalau taknak buat bodo je lelame sihat la kan*

masalah kedua masalah minda.penat bekerje.oh ni la punca sebenarnye kenape aku asek sakit2.aku tak terpikir plak sebelum ni,mase tengah type baru aku terpikir.sbb keje la aku asek jatuh sakit je.mane taknye cube bayangkan, pegi meeting ngan client kat kawasan kilang mane ntah yg berhabuk2 tambah ngan bau-bauan yagn menyentuh lobang idong siap backgroung macam kat india n indon.pastu hujan plak, terpakse lari2 mak *ganti lari2 anak* masuk opis client.lagi dasat kuar je opis client, aik, da panas balik.so dipendekkan cite hujan panas hujan panas, dah aku demam.ok, da dapat punca masalah kesihatan.lepas ni soh client datang opis meeting.huahuahuahua

dah tu je la kot.masalah hati lagi parah.sedih dan awan yang terpilu sehingge menitik air idong aku.sob sob sob.masalah hati yang tak tau macam mane nk selesaikan,sabar song.sabar.ade tu nanti tuhan tunjukkan jalan.ye, baiklah si suara hati, saye akan bersabar.

ok setelah ditambah dan tolak masalah2 tersebut jadi saye membuat keputusan untuk menjerit.tp masalah yg paling dasat mase aku nk jerit.dan2 aku nk jerit amma depan uma da potong line.die da jerit dulu, sampai anak tekak aku pon surrender dengar amma tu jerit.cesss, potong line btol la amma ni,so terpakse carik solusen len nk lepaskan dendam berahi eh bukan dendam kesumat eh bukan jugak.lepaskan amarah dan dendaman perasaan.uh.setelah berkire2 dgn sempoa jln terbaik marilah berretail therapy.kawan2 ayo kite menuju tempat soping. marila hiburkan hati aku yang lara kesepian ni.

Sunday, September 19, 2010

dentiman bersama si garang J

ok, sekarang secara official aku dah ade bf aka boypren baru.jgn risau tukang kebun still ade cume kne share2 ngan bf baru la.sorg dapat suku hati aku, fair n lovely tak aku? hehehe...bf baru ni aku dapat sebab apak aku yg mendesak, sbb die tak yakin ngan tukang kebun.sampai ati apak cakap camtu.sobssss.nnt ana belikan apak R1 ye, gerenti serte merte apak approve tukang kebun.sobsss lagi la*sbb dah xde words len nk gantikan sobbsss*.

ok meh aku cite pangalaman bersama si garang J pada hari pertama dentiman aka suai kenal.apak aku rilek je ble aku cakap nk dating, sungguh merestui hubungan aku ngan J, so aku kuar ngan J, dekat2 uma je.kan baru first time jumpe, dekat2 je la.kang jauh2 si J ni ape2 kan aku cane? ssh aku nk mintak tolong sama apak.mule2 si J ni malu2 jumpe aku.pastu ble dah round2 kg macam filem2 melayu lame, dah makin serasi.si J pon dah tak malu2 dah makin garang.aku plak yg cuak sbb 1st time dating die dah tunjuk belang.tapi xpe, aku suke jugak si J ni.

pastu si J anta aku balik uma. tibe2 ade halangan kat depan, mane datang ntah pelite ngan pokok2 bunge yg tetibe muncul kat depan uma.si J bengang sebab halang laluan die.td ilek xde pape, so kerje die nk amek n anta aku senang, tp tetibe ade halangan plak.mesti die nk usha aku sampai masuk uma tp ble da ade pokok2 mak aku mesti la tak dpat usha kan.so dengan bengisnye si J men redah je pelite ngan pokok bunge mak aku.pppooooommmmm....abes sume pokok2 bunge mak aku hancor.ape daaa si J ni, dah bagi calar rekod dentiman.malu sama mak apak seban J dah mule tunjuk berang.huh, sampai ati si J malukan aku depan mak apak.

bak kate pepatah nyesal dulu nyesal kedian tak gune.abis pipi si J calar balar.uuuu robek hati aku tgk mke si J yg cedere.apak n mak aku lagi risaukan si J yg cedera dari anak die ni haa, ade ke patot aku plak kne marah.sobsss.mak ayah lg sayangkan si J dari aku.tegar sungguh mereka.uhuuuhuhuh....bengang dgn tindakan J yg lebih disayangi mak apak, aku dende die tido kat lua.padan mke.hohoho.tp lepas tu ari2 ktorg kua dating.raye 1st ktorg merayap pusing2 pahang.dari lepar pegi pekan pastu balik kuantan pastu pegi tg.lumpur.tak abes dgn tu je raye kedua aku pegi terengganu.satu kemaman n kijal ktorg pusing.pastu makin lame makin best lak dating bersame si J , ktorg pegi kuala terengganu lak.

tp terpakse tinggal kan si J sebab dah nk balik s.alam.esok keje.rindu sama tukang kebun eh salah si J.tunggu daku ye J, bulan depan dinde balik jumpe kande J.kande jgn nakal2 di sane ye.nnt mari pulang ke s.alam bersame2.uuUuuUU~~~tak sabat ketemuan sama tukang kebun, eh salah lagi kande J.kande J, i lappp uuuuuuuu~~~~~~~~~

Sunday, September 5, 2010

sobs


raye same2


bertentang mate sambil senyum2 malu


kenalkan kat mak apak


kenalkan boypren baru


makan aku masak


salam eh tak boleh bukan muhrim, xleh jumpe kaum kerabat


jumpe kawan2


tayang kat sepupu sepapat


berlagak macam dah ade bf


dating.sobs


merawat hati yg luke parah ni.

sampai ati mungkir janji.sobs~~~~

pudar

kurasakan pudar dalam hatiku..
rasa cinta yg ade untukmu..

huhuhuhhhu.perasaaan yg tak best bile menjelang raye.mule2 rase syiok sebab tak sabar nak counting days nk raye.tapi bile makin hampir nk raye makin pudar la plak semangat raye.adoyai.perihal raye yang memenatkan otak nk berfikir.baru cadang nk pasang pelite same2 makan kuih raye, try baju raye, isi kuih dalam balang, tarok duit raye dalam sampul.uuUUuUu~~tiap2 tahon itu la koje aku sbb tak leh masak.tapi tup2 menjelang lagi 3 hari nk raye semagat da ilang

mule2 semangat je nk rempuh gerombolan lautan manusia kat jalan tar.sampai basah ketiak basah dahi basah kat tempat yg sepatut nye basah jugak.carik punye carik da jumpe baju yg berkenan tp xde saiz plak.bju yg ade saiz aku plak yang tak berkenan.uh.bermacam2 perihal raye yg pudar.sampai kesudah tak dapat bju raye.terpakse pkai bju mak je tok ari raye ke2 3 dan seterusnye.pudar.pudar.*eh kucing kat utm dlu pon nme pudar jugak.*

lepas tu perihal cuti.ade ke patot boss soh keje ari kames.tak beragak btol.tau la aku je org jauh, dok kuantan.yang len mmg anak jati klang.tapi seb bek setelah aku sound die setuju cuti ari kames tp kne ganti.ganti pon ganti la mat labu, janji cuti kames.yeay! tp tak bape nk yeay jugak. ok berlalu sudah perihal pudar.pudar.pudar.


selamat ari raye kawan2.maaf zahir dan batin.mane2 yg termakan terminum mintak halalkan.yg mengumpat mengeji harap2 dimaafkan.0-0 ok! assalamualaikum!

Saturday, August 28, 2010

1 malaysia

aku rase menjadi belia sekarang sangat beruntung.sbb mungkin kerajaan dah menjadi semakin maju dan kaye.juge matlamat kerajaan nak tengok anak bangse 1 malaysie semakin maju dan berwawasa. tp matlamat ni buat aku fikir byk kali patot ke tak patot kerajaan layang kan bajet negare kat sini. tapi bagi pihak aku bagos la sebab adik aku dah tak yah nk berebut laptop ngan aku everytyme aku balik uma. n aku tak yah tulis surat ugutan kat adik aku bile die main tenet kat pc uma lame2. sume da makin senang sekarang.abis tu remaje sekarang dah tak pandai nk susah2 ke?

eh aku tak cakap eh kat korg adik aku dapat netbook free dari kerajaan.caranye mdah sahaja, bayar 150 aje, ye dalam ringgit malaysia bukan US mahupon SINGDOLLAR. 150 ni untuk daftar jadi ahli 1 malaysia kot, tros dapat netbook.bagos la kot sbb nk bagi pendedahan kat budak2 pasal teknologi tp aku rse dorg dapat dengan sangat mudah n tak belajar erti susah kot.dulu aku igt lagi nk dapat kan lappy aku tu kan men aku merayu siap buat aku janji yg pointer aku takkan jatuh bagai2.tp besela kan jnj b4 dapat, da dapt ble pointer jatuh je tros salah kan uni.sistem da tukar la, silibus tak abis belajar la, lecturer bg soklan salah bagai2.siap salahkan lect tu yg aku tak tahan tu.byk tol penipuan aku ni.harharhar.

ok berbolak balik kpade lappy 1 mesia ni, time kasih je la kerajaan sbb mengeratkan ukhwah kami adik beradik.sbb ktorg dah tak yah nk berubut gne tenet lagi.diam2 aku dalam bilik apak aku men tenet kat pc apak aku, adik aku lak diam2 dok kat luar uma men tenet free.pertronas depan uma aku pnye.tp xleh masok uma nnt line putus.kte bende free kan.tp aku merindui saat2 aku n adik aku Q nk men tenet, siap tarik2 rambut, buat surat ugutan lagi tu.paling tak tahan tipu adik aku konon2 kawan die dtg nk jmp die kat depan uma.oh tiade lagi moment begitu dgn lappy 1 mesia.time kasih malaysia,

Thursday, August 26, 2010

saye sayang.....



saye sayang kawan-kawan saye
saye rindu kawan-kawan saye
saye suke kawan-kawan saye
saye cinta kawan-kawan saye, eh bole ke gune word ni, xpe yg penting main point nye saye sangat bahagie ade kawan2 macam kamu.......

sebab.....
sebab.....
sebab.....




korang suke soping
korang suke gelak besar2
korang gile karok
korang gile game
korang gile duit (eh tapi cara halal la)
korg gile lelaki ensem (tengok je ta berminat pon nk nak lebey2)
korang gile kelakar
korang gile caring
korang gile sabar
korang gile baran
korang gile setia
korang gile best
korang gile2
yeay, kawan2 aku sume gile..
mari gile same2...


time kaseh kawan2 sebab sentiase ade mase aku gumbira dan sedih.lab u all!

Wednesday, August 25, 2010

iklan bedak follow me


kawan2 aku kate aku jiwang, tapi aku dah tahap tak heran.bluweek sekarang dah tak heran orang len nk cakap ape sebab dalam hati da bine dinding tinggi supaye aku kebal cakap2 orang yang ade kat luar dinding.ble da bine dinding cume bole dengar cakap2 orang yang ade kat dalam dinding je.jadi sesape yang ade didalam lingkungan dinding sile kembangkan hidung, ye kerana anda terpilih untuk berada di dalam hati saye.saye bangge ade orang2 seperti anda yang boleh buat aku tersenyum sepanjang hidup dan menambahkan keceriaan hidup aku.tx guys.u noe who u r.
tapi sekarang rase nk memberontak tahap kelime.di tahap yg rase nk jerit kuat2 nk karok biar sampai putus urat tekak.eh tapi nnt cane nk karok lagi.



rindu bangat dekat tukang kebun.ape la yang die buat sekarang.camni la nasib jande berhias.asek kene tinggal je.sangat kampung tempat training tu sebab tak boleh bawak enpon.arggghh..da 2 bulan lebey tak menatap mate kuyu si tukang kebun.da lame jugak tukang kebun tak talipon.bz sangat ke tukang kebun ni? cepatan pulang donk, lepas tu mari berdentiman sampai lebam.ade banyak cite nk btau tp paling penting nk btau tukang kebun aku da kurus.yeay! tapi da dapat agak reaksi tukang kebun yang sengal tu, mesti die cakap, kenape nk kurus lagi ni! lepas tu die diam sampai bosan.tp suke jugak dekat tukang kebun.tukang kebun, miss u!!!!!

Friday, July 23, 2010

TUHAN TU MAHA ADIL

ok,sile lihat diri anda sekarang? berpuas hati? mestilah kan.kite kan makhluk ciptaan tuhan so sudah semestinye kite semua sempurna bukan.tapi...kan best kalau bapak aku kaye, mintak je kete teros dapat tak yah nk bela kasi panjang bulu ketiak pastu bile da cukup panjang cabot kasi kat brader jual kete sambel berbunyik "kecheenngg...kecheenggg,nah 10k dp kete" wah best nye.tetibe teringat leneng sebab tiru ayat die hahhaa..


jadi dengan makanya, mari kite berpatah balik kepada tajok entri tuhan tu maha adil. so aku da tau kenape aku tak kaye sebab aku ade famili yang sangat best. bapak aku suke aku berdiri kat kaki sendiri *tak leh pinjam2 kaki org len kasi diri tegak ok* so dengan sendirinye kene simpan duit sendiri buat bayar duit muke kete... ade mak yg sangat sporting, siap soh aku benti keje n blaja balik bidang yg aku suke cam amek2 gambar ke event management ke..best kan course2 tu apesal la dulu tak terpikir nk amek course tu.haih, bak kate ayah said, kite memang dah ditakdirkan jadi planner bukan! *ni pon tiru ayat sim bukan* ade kakak2 yg tak sayang nak layang duit kat aku, abang yang sengal yang suke buat aku mencarut geram kat die, adik2 yang sangat nakal so aku boleh asah bakat jadi mak yang garang so nanti anak2 aku takot kat aku *eh tanak la jadi mak garang, nk jadi mak macam mak aku, sporting n caring, love u mak*


ade orang lahir dengan harte melipah ruah *UuuUU melimpah2 macam air* tapi hidop tak senang pon.contohnye bapaknye buat hal ke, maknye tak macam mak ke tak pon ade adik tapi tak rase pon macam ade adik.kasihan bukan mereke2 di dalam golongan ini. duit banyak tapi tak boleh dapat kasihsayang macam orag biase2 seperti aku ni haa yang dapat dari famili aku. bertuah bukan aku ni. terime kasih tuhan sebab lahirkan saye dalam keluarge bahgie *cam lagu nasyid kumpulan saujana yg vocalist die da jadi sutun tu* terime kasih jugak kepada amak sama apak sebab jadikan aku anak dorg..sob sob sob sungguh terharu,


ok tu je.jadi mari tepon mak ayah n cakap i love mak ayah!

Tuesday, July 13, 2010

seram.sejuk.seram.seram.seram.sejuk

vrooommmmmmmm.......
vvvvrrrrooooommmmmmmmm........
vvvrrrrrrrooooooooooooommmmmmm.......
sreeeettttttttttttttttttttt......


aiyark *tepok2 dahi*
awak bole balik sekarang!
aiyark! tuan, tak bole bagi satu lagi peluang ke?
*geleng2*


urggghhhhhhh...

seram.seram.seram

sejuk.sejuk.sejuk

gegel.gegel.gegel

Wednesday, June 30, 2010

maaf op, da berzaman *zaman berzaman teguh ikatan* baru buat tag ko..

[1] Siapakah diri anda di rumah?
pasti lah anak yang baik..anggok kepale tnde setuju...
[2] Siapakah diri anda disamping rakan?
rakin yg tinggi sket dari op rendah sket dari apai rendah sederhana byk dari nana n tumi n rendah byk ngan lean!
[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
1-nk berkhidmat utk negara *keje gomen...keje gomen...keje gomen...keje gomen...keje gomen...*
2-duit bersepah2 dlm bank haruslah tu sume aku punye
3-rumah yg tak besar tak kecik, muat2 utk aku n fmli tapi haruslah dilengkapi swimming pool, mini garden bilik teater library dan bilik karok juge bilik tido sorg satu
4-saye mau membahagiakan mak ayah saye, walaupon skrg dorg dah bahagie sbb ade anak yg dgr cakap cam aku tp haruslah lebih membahagiekan mereke lagi sehingge akhir hayat aku la kan
5- saye juge mau kawen dgn tukang kebun saye...urmmm ade anak???? haruslah kan..

[4] Siapakah nama pasangan anda?
tukang kebun saya *name dirahsiekan atas sebab2 peribadi*

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
1-tak byk cakap so aku boleh bebel byk2
2-sbb da lme kenal so da paham pangai sebenar masing2 senang aku nk detect kalau die menipu
3-suke makan, asal jmp je mkn sbb sll dating malam2 je tak bole buat ape2.so makan je la kan
4-tak pandai nk komen merapu2 di fb.jadi saye dan kawan2 akan buat die pening dgn komen2 merapu kami n die fed up n senang nk ngumpat die lepas tu
5-sangat cool-bile ade org ptg Q o kuang ajar die hanya cakap, ek eleh budak ni pastu diam..mgkin die bagi can kat aku praktikkan bahase2 kesat supaye lebih maju di mase akan datang
[6] Bila tarikh anda couple?
urmmm.....bole pinjam jari jap nk kire!
[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
setiap org ade sejarah silam kan..urmmmm..xpe, saye dh bole terime
[8] Lagu tema cinta anda?
haruslah seperti di bawah
"cuppycake song"
You're my Honeybunch, Sugarplum
Pumpy-umpy-umpkin, You're my Sweetie Pie
You're my Cuppycake, Gumdrop
Snoogums-Boogums, You're the Apple of my Eye
And I love you so and I want you to know
That I'll always be right here
And I love to sing sweet songs to you
Because you are so dear

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
saye nk die benti hisap rokok.bole tak!
KATEKAN TAKNAK PADA ROKOK


[10] Tag 10 rakan ada yang lain
-1
-2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
-8
- 9
- 10

Tuesday, June 29, 2010

yani suda mengtag daku

wOkey ni dia soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?
mesti la mat labu, ko tak nmpk peloh aku sampai ke pusat ke?? p soh aie akak tn rumah pasang ekon.shuh shuh pegi sane!

2.soalan ke-dua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.
puteh je sbb window xori n die dapat detect.maknenye xde wallpaper la tu!(aku gne komputer ofis daaa~~tp org len punye komputer, komputer aku masok icu)

3.Soalan ke-tiga : cerita pasal wallpaper tersebut.
sile bace kenyataan di atas

4.Soalan ke-empat : bila kali terakhir anda makan pizza?
sangat lame sbb rse mate dah jadi biru, ramai yg ske pandang mate i so i malu2 then tros tanak makan piza.skang tgh recover mate jd itam balik so ari2 i mkn nasi

5.Soalan ke-lima : lagu paling latest anda dengar.
lagu tema cite shahjihan, nurul bukak

6.Soalan ke-enam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
kene buat quatation utk lean, tapi sangat malas sbb terkenangkan komputer masok icu.

7.Soalan ke-tujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
lesong cantik, ana comel, _ bucuk, econg uchan, lantak la korg nk pggl ape pon, jnj yg baik2 aje

8.Soalan ke-lapan : tag lagi lapan orang.
  1. ko
  2. kamu
  3. kau
  4. iyo lah mestilah ekau
  5. mung
  6. demo loh
  7. lo
  8. ork (ni loghat pahang)
9.Soalan ke-sembilan : siapakah orang no. 1 kepada anda?
dah 8 tahun berkawan.lama bukan.sume rahsie saye dlm genggaman minah ni

10.Soalan ke-sepuluh : katakan sesuatu kepada orang no.5
jgn lupe buat tag ni, mung tau sape mu

11.Soalan ke-sebelas : no. 3 ada hubungan dengan sapa?
budak sekolah lame die kot..bukan main bahagie lagi dok g kenduri kawen same2 dating tiap2 mggu pkai baju same holiday bersame..hermm ble nk kawen??

12.Soalan ke-duabelas : bagaimana pula dengan no.4?


tak yah nk pandang2 kiri kanan depan belakang, ko la..sile buat tag ni

13.Soalan ke-tigabelas : pesanan kepada orang no.6
usehe tangge kejayaan

14.Soalan ke-empat belas : kata2 cinta untuk orang no. 2.
laling, i tak lupakan u pon tp u je selalu tinggalkan i..sejak u ade kawan baru u tegar dating ngan dorg n tinggalkan i terkapai2 sorg2 kat uma..sampai ati u laling

15.Soalan ke-lima belas : adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
2 2 best, 2 2 ade kawan yg same *eh aku la tu*, 2 2 jantina same kot

16.Soalan ke-enambelas : berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang mengetag anda.
  • gomen servant
  • suda tunangsat lagi da nk kawen plak dah
  • finally, ade gak org lagi rendah dari aku..hahahahha
  • tak abes2 ngan loghat utare walaupon dah dok johor bagai2 4 tahon plak 2
  • kami sume adalah perancang bandar.bangge bukan
18.Soalan ke-lapanbelas : perasaan anda semasa buat tag ini.
biase aje*belagak cool* tp sebenarnye tgh tahan amarah kat jamban. malasnye nk naikkan saham kat toilet arini!

19.Soalan ke-sembilanbelas : adakah anda tau si razman itu sengal
oh, mesti la tau.bukan takat sengal malahan sangap..sbb aku tau si razman ni takkan bace pon mari kutuk lagi mamat ni..agak2 die ni sape nk men tag2 org n wat soklan2 cam ni..seb bek komputer aku msk icu ade la gak mase nk layan bende ni, kalau tak dah lame aku hentak je mamat ni..*hahahahhahhahaha cool bukan*

Monday, June 28, 2010

barang yang lame perlu ke dikenang

barang yang lame perlu ke dikenang *type semule tajok macam nak exam penulisan tyme spm dolu2..cekgu soh tulis balik tajok(time pkai tangan so kne tulis la bukan type) sebab die cakap senang pemerikse nk tau tajok karangan kite 2..so nk mudah kan u allzzz tau isi kandungan hati eh bukan isi kandungan penulisan ni aku type balik tajok ni..BARANG YANG LAME PERLU KE DIKENANG???


aku bagi beberape contoh la eh

1- ari tu aku baru je beli pen pastu pakai punye pakai da sayang tahap cipan pen tu sebab best bile tulis tetibe pen tu hilang..dengan dukacitenye aku pon bli pen baru..baru nk rase pen baru ni best sebab mahal *8.90 tu* tetibe jumpe balik pen yang hilang tu..so perlu ke aku berubah n guna balik pen lama n pen baru tu simpan elok2 dalam kocek??? urrmmm....

2-aku ade satu baju feveret ni, bapak aku bising, die cakap aku asyik pakai baju 2 je, n tak hiraukan bende2 lain..asal pkai baju tu je aku malas belajar,so die soh aku buang baju tu...sebab aku anak yang baik *cewaahhh* aku pon buang la baju tu..ntah kat mane aku buang pon akuda tak ingat..bile abes exam aku carik balik bbaju tu nk pakai tapi dah xde..mungkin mase aku buang baju tu ade anjing gigit n bawak lari jauh2 kot..tatau la kan..dengggg!!! tetibe satu hari setelah sekian lame, aku jumpe balik baju tu tersidai kat uma orang lain..so perlu aku kenang baju 2 sebagai memori lame o aku kene mintak balik baju tu kat orang tu n cakap ' ni baju saye, tapi dulu hilang, sekarang baru jumpe, bole saye mintak balik baju tu??'

3-contoh lagi, aku ade satu enpon ni, aku sayang sangat2 sebab beli pakai duit sendiri n bapak aku tak tau pon ade ade enpon ni..tapi tibe2 terkantoi kat bapak aku yagn aku da beli enpon, ngamok punye ngamok apak aku kat aku die soh aku buang enpon tu..tapi cane nk buang, tu kan enpon aku bli ngan duit sendiri..tp apak aku men pilih2 plak cam pop kuiz, sayang enpon ke sayang ayah..kalau sayang ayah buang enpon tu..so terpakse la buang enpon demi kecintaan terhadap apak..satu hari setelah berjaye apak aku dah restukan aku bli enpon..so aku bli la enpon baru gne duit sendri..tapi apak aku tak suke sangat enpon ni sbb die tak suke jename tu dan dengan ajaibnye dan magiknye aku jumpe balik enpon lame?? tapi aku da sayang kat enpon baru tapi apak aku tak suke sangat.jadi perlu berubah kepade enpon lame ke pakai je enpon baru..buat2 bahagie ngan enpon baru lame2 mesti apak aku ske gak ngan enpon baru tu kan...tapi enpon lame lebih direstui..

ok.cukup tak dengan contoh2 yan gaku bagi tu..jadi bagaimana donk?? perlu ke dikenang barang lame?? eh cam silap je kan soalan ni, patot aku tulis perlu kembali kepada barang lame ke?? (>.<).. tak demasalah nkkenang barang lame, bukan luak pon kalau kenang, lagi luak kalau tinggalkan barang baru n kembali kepada barang lama.

Wednesday, June 16, 2010

en kekasih

terkenang peristiwe dolu2 suke cakap, alahai aku xla suke kat die sangat pon...tapi da termakan diri sendiri..en kekasih da pergi tinggalkan aku..sob..sobb...sobb...sampai ati en kekasih tingalkan dinda tanpa perkabaran..uwaaaa....en kekasih lebih tegar nak kejar pakcik bermisai lebat sampai cecah dada tu dari pilih i yang santek muda dan bergetah ni....sampai ati en kekasih..

siap tinggalkan enpon kat dinde takot i kejar2 u ke?? huh, kurang _ _ _ _ punye en kekasih..abis bagaimana dinde nak dengar sore en kekasih bile dinde nak dengar en kekasih cakap hmmmm...ooooooo....a ah...hahhahhaha...( en kekasih memang tak banyak cakap, tapi aku suke jugak nak die call aku)..abis nanti tiap2 malam nak send meses gdnyte kat sape??? terpakse mencari galang pengganti dan kambing hitam ke??? *tetibe muke bercahaye* nanti malam2 sape nak bawak dinde pegi makan burger mieburger yang femes kat facebook tu lagi?? *eh boleh try search mieburger kat facebook, mmg ade!*

ini baru betol2 ditinggalkan tak bertali, tak boleh call..tak boleh meses dan tak boleh berdentiman..setiap malam dok kat tepi tepon, bile tepon bunyik je tros angkat cepat2 dengan senyuman dibibir..alih2 senyuman tu dh jadi busuk cam bunga taik ayam..cett, teegar en kekasih tak talipon pon.....biarkan dinda terkontang kanting tanpe perkabaran dan nafkah..sob..sob..sob...

dulu tak pasti tapi sekarang dah teramat pasti..rindu kamu NIK MOHD SHUHAIMY..cepat2 lah abeskan training tu..dinda dah tak sabar nak berdentiman dengan mamat baju seragam biru...ngeee....

Wednesday, May 19, 2010

saye mungkin telah sedie

time kaseh kepade sopie zami dan juge wanita igauan adam dan hayat di osc mpk( da la apai, jgn nk dok kembang idong plak) sbb suda mmberikan kate2 nista eh kate2 membine..ye saye membuat keputusan untuk berpure2 melupekan hal tersebut..seperti saye tidak pernah diberitahu sang itam telah membunuh kucing pada zaman beliau mude remaje..ok saye bagi die peluang, kalau die bunuh kucing lagi lepas ni mari kite potong~~potong~~~~potong jambul die...

ok tp satu masalah da hampir berjaye di lupekan, sekarang masalah len lak timbul..ok.. cane kalau pilihan hati korg mak apak korg tak suke??? haih, cane ni..nape ssh sangat menjadi org dewase??? ayoh, ayoh nk org camane ni sbenarnye??? sehingga hari ini masih takot2 nk bagitau ayoh sang itam rupenye bakal menjadi org yang paling berisiko untuk mati mude..haih..aku tau mst ayoh takot ana jd jande mude eh?? haih, jgn cite perihal itu, gerun lak...


jadi bagaimana?? harus berterus terang kepade ayoh perihal pekerjaan sang itam?? tapi sang itam pon tatau ayoh xske die jd org yg berisiko mati awal..haih, aku pon xsuke sangat tp sangat terkaget bile sang itam hepi bebenor bile dapat tau die dapat kerjaan itu..ugrrrhhhh...jom men farmville!

Tuesday, May 11, 2010

TAK PAHAM DGN HATI SENDIRI

menjadi org dewase sgt tk best..macam2 masalah ade..kan besh kalau dapat masok skola balik, wat bende2 bodoh yg time tu tk hirau pon ape org len nk ckp n kutuk..org len kutuk, kte balas la kutuk balik kan..kan....kannn...tp skrg ble da dewase mcm2 kne pk..sangat pening kepale..lebih2 lagi hal melibatkan hati dan perasaan..

sanggop ke aku terime kesilapan org len buat?? bole ke aku time kesan daripada kesilapan org len tu..mampu ke aku tros bertahan kalau aku asyik teringat2 ape yg die buat dulu2...walaupun die buat silap tu mase die tk kenal aku lg?? mampu ke aku nk lupe kan je bnd 2???

aku sangat tk paham dengan hati sendiri sekarang..kejap2 aku yakin aku boleh hadapi sume ni, tp jap lagi kang aku rse aku tk mampu nk pandang muke die pon...asyik teringat2 je...bole ke aku hidup berpure2..dan paling penting sanggop ke aku nk hadap muke die hari2 lepas ni..haih, kalau la kesilapan die tu cume terkentot tyme dalam kelas ke kan senang aku time kesilapan die tu..gelakkan je la tp ntah la..silap die yg ni bole buat aku pk 2 kali pasal kehidupan lepas ni.. nape la die buat silap dulu dan knp aku lak yg kne tanggong bende ni dgn die?? entah la..sangat serabot bile pk bende2 camni..kenape berlaku kat aku?? ntah la mungkin tuhan nk uji aku..lgpon tuhan tu MAHA ADIL kan..mgkn dulu aku asyik dok kutuk org2 yg macam ni tp hati ni aku plak yg kne berdepan dgn org yg macam setiap hari dan aku tk mampu nk benci die pon...haih...hidup ni mmg ssh!!!!!

Monday, March 8, 2010

hingus meleleh agi tyme ni

wa..secare tak sengaje 2 hari lepas aku ter'add' kawan sek rendah mase bontot aku still duduk kat kusi kayu n papn itam yg sebenarnye kaler ijau tu kat sk batu lapan..pastu xde keje sangat nk buat (padahal di hari kejadian si YAKIN COMEL BODOH tu da gtau nk drawing n lcp esoknye, aku still consider xde keje sgt la) aku pon godek2 page kwan2 aku tu..


tuhan masih sayang kat aku agi, godek punye godek makin ramai lak kenalan mase hingusan dolu2 aku jumpe..bukan 1 0 2 orang tp berpuluh2 orang..siap dorg cakap aku diantare yg terakhir yg dorg dapat jejak..kunun2 cam rancangan jejak kaseh aku adalah org terakhir yg dorg jumpe n pelok2..gugugugu...sgt serunuk bile mengimbau balik kenangan lame..hahha, sume bende2 bodoh yg ktorg wat dolu2 menari tarian shuffle kat depan mate aku..bestnye jd kanak2..men getah, lompat tikus, main tiang..waaa...nk pg balik zaman dolu2..



kalo terer cube teke mane satu haku..hahahha..comelnye..ni mase sek darjah 4, jamuan raye..tp sgt tak tahu pesen..haih, kalo korg dpt cari aku mst korg dapat agak sense of pesen aku dolu2 mmg sgt klaka..haha...


jadi kengkawan ape lagi..godek2 la fb ne tau sat g jumpe kawan2 lame yg mmg lame gle xjumpe..cnthnye da 12 tahun xjmp..kan dasat tu..tx FB..hahhahah..ok so bile nk waat reunion??



ni mase darjah 4..tp mase ni aku tak dikategorikan sbg org kerdil cz aku rase dolu2 aku ni dlm golongan org2 tinggi lampai..tak caye cube tgk betol2..hahhaa....tp lps darjah 6 je aku da bantot..wuuu..sal la aku ni bantot..kalo tak leh lawan mate ngan lean sambel diri..hahah..


:D

Sunday, February 28, 2010

ok. aku mintak mahap secara terbuke

aku rase aku da kecikkan ati sum1 yg aku sayang..so im sorry..aku jnj aku tak wat lagi tok bulan ni..bln depan aku tak janji..hahha*bulan ni baru je start so aku ade mase 30 hari utk mengontrol diri tak kutuk kau* har har har...

ok2..aku tak maksudkan tok kecikkan ati kau apetah lagi menganjeng umo ko yg da tue tu..tp tu sume kan fakta..sje aku nk tekankan yg ko da tue so cepat2 la kawen tp ko pk aku maksudkan bende len plak..haih, sshnye bile gap umo byk sgt..haih...

so ni aku da mintak mahap secra terbuke ok. walaupon aku tau chances ko bace bende alah ni tipis tp xpe..mmg tu yg aku harapkan pon...har har har..so IM SORRY...so tahniah atas pertunangan ko yg xlame lagi..semoge bahgie sampai ke akhir hayat...hahhhahha

nota chenta: ko pon byk kutuk aku so ptt nye aku tak yah mintak mahap tp aku rse berdose plak katmko, so aku pos natang alah ni dgn arapan ko takan bace pon..hahha..sje wat syarat sedapkan ati..ok, sadap!

Wednesday, February 17, 2010

restu mak apak


orang kate kasih mak apak di bawe ke syurge..*ye saye sokong* eh ntah la nape nak bersimpulan bahase macam karamsingwalia..hahhaa.....uh, tak besnye cuti kejap je da balik sa n kne keje..seb bek itot makapak blk t'ganu so berbaloi2 jugak la blk kg..hahahah..eh, tp tak gak, tak sempat n mkn masakan mak..huhuhu..


ye, lepas salam mak apak tros hati jd tenang..hahaha
da xde gelodak2 lagi da..pangai gatal pon ilang..hahahha...
tx mak apak..anak makapak da kembali normal, yeay!!!!!!!!!
eh tapi kalo tak gatal caen nk kawen???hohohoh...
mggu ni nk konvoi kawen edot reramai, bestnye...
tak sabar nk jmp kengkawan yg baru je ari tu jumpe tp jumpe lg...
hahaha
kawan2, mari beronggeng sampai lebam..hahahha
YEAY..KITE ENJOY!

Friday, February 12, 2010

?????








haih, tak yah jeles ok!
















tak yah nk ikot2 orang..haih!
















masalah nye perlu ke sekarang ni hah?















kalo ko dapat, ko rase ko suke ke tak????












ntah la song..tepok dada tny hati.LU PK LA SNDR..wa penat!







haih.haih......haih.......................haih.......................................................ape nk buat????????

Sunday, February 7, 2010

tahniah ****


tahniah kepada **** sebab sedang berbahagie sekarang
da lame aku nk dgr bite ni dari ko finally mase umo ko 24 tahun
ko jumpe jugak lelaki idaman ko...
aku doakan ko bahagie sampai ke jinjang pelamin...
tp b4 kawen pk btol2 dulu, jgn sbb sayang jantan mak apak ko belakangkan...
restu mak ayah penting...
asalkan die lelaki yg baik dan sayang da cukup, ko boleh bahagia...
yakinkan mak apak ko die lelaki yg baik n bertanggungjawab
****, aku doakan ko bahagie lg sekali...
nanti jgn lupe anta kad kat uma suda,
bagi la aku jg pengapit ko, bole aku ngorat pengapit lelaki..
hahahhaha......


**** aku sayang ko, tp ko sayang org lain..hahaha
daaa~~~~semoga berbahagie sll...
da bli kete dtg la SHAH ALAM leh lepak2..
da bertahun tak lepak ngan ko!

p/s: hermmmmmmmmmmmmmmmmmmm



Friday, February 5, 2010

pening!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adus...lately sakit kepale aku menjadi2...adoyai..kadang2 tgh tido pon aku bole terbangun cz tetibe sakit kepale yg melampau.pastu bile da bgn da xleh tido balik..kengkadang g ofis dengan muke toye (eh, tol ke eje camni?hahahaha)

takot lak aku ngan entri eli kat fesbuk sal kanser o ntah ape lg penyakit yg eli post tu..aku pon da kne penyakit2 tu ke? haih. cane ni,baru keje 3 bulan da macam2 penyakit ade, dulu time blaja xde plak aku penyakit camni..o ni kesan dari belajar dulu, br sekarang die serang..OH NO! cane ni????

nk p jmp doktor? OH NO!!! ntah nape ntah aku mmg xske jmp doktor..mkn ubat pon aku xsuke..so bile sakit tu aku bio kan aje, tu yg lagi parah tu..adoyai....rindunye berada dirumah..ble sakit o demam apak ske bwk g mkn sup..uhuhhu, skrg da xleh manje2..nk tepon apak btau sakit pon ca ,segan cz da tue pon tak pandai jage diri lagi..agagag...
penin kepale la, nk rehat...daaaa~~~~